A presszóból indultak

2024.02.28. 17:00

El akarta ütni haragosát, hát most jól elmeszelték

A Pécsi Járásbíróság a 2024. február 27-én megtartott nyilvános előkészítő ülésen meghozott ítéletével F. A. J. vádlottat két rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette és egy rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt halmazati büntetésül egy év börtönre – melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette – és egy év hat hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte. A közúti járművezetéstől eltiltásba beszámítani rendelte a 2023. május 19. óta eltelt időt.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: F01 PHOTO

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi és E. T. sértett férfi mintegy 10 éve haragos viszonyban vannak egy korábbi konfliktus miatt.

2023. április 7. napján a délutáni órákban a sértett férfi egy pécsi presszóban szeszes italt fogyasztott élettársával, B. B. H. sértett nővel. E. T. és F. A. J. találkoztak a presszóban, ahol köszöntek egymásnak.

17 óra 50 perc körüli időben E. T. és B. B. H. gyalogosan hazafelé közlekedtek, amikor látták, hogy a vádlott az általa vezetett személygépkocsival érintőlegesen nekiment a partoldalnak, majd tolatást hajtott végre. Ezt követően a vádlott a gépkocsival megállt, kiszállt, majd szóváltásba keveredett E. T. sértett férfival. A vádlott ezután visszaült a gépkocsijába, majd azzal ismételten tolatott, nagy sebességgel úgy, hogy a jármű pótkereke hozzáért B. B. H. sértett mellkasához.

Ekkor a sértettek telefonon értesítették a Pécsi Rendőrkapitányságot, majd különváltak. A gépjárművel közlekedő vádlott meglátta az úttest menetirány szerinti bal szélén gyalogosan közlekedő E. T. sértett férfit, és azt gondolta: „a korábbi sérelmekért most revansot vesz, és megleckézteti.” A vádlott hátramenetbe kapcsolt és kipörgő kerekekkel tolatni kezdett a közelben található ingatlan kerítése irányába, melynek során nekiütközött az ingatlan kerítésének. E. T. úgy tudta elkerülni azt, hogy elüsse a vádlott, hogy a jármű elől elugrott és elesett.

E. T. sértett az esés következtében a könyök zúzódását szenvedte el, mely nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülésnek minősül.

A vádlott közlekedése során a két sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki, ezzel megszegte a KRESZ 3. § (1) bekezdés c) pontjában foglalt rendelkezést. Az elütést követően a vádlott az általa vezetett gépkocsival nem állt meg, nem nyújtott segítséget a baleset során megsérült E. T. részére, ezzel megszegte a KRESZ 58. § (1) bekezdésében írtakat. A vádlott a személyi sérüléssel járó balesetről a rendőrhatóságot nem értesítette, ezzel megszegte a KRESZ 58. § (2) bekezdésében foglalt rendelkezést.

Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában