Ne legyen áldozat!

2024.02.28. 09:00

Rendőrök települtek ki a pécsi Árkádba

A Bűncselekmények Áldozatainak Világnapja alkalmából tartott kitelepülést a Pécsi Rendőrkapitányság áldozatvédelmi referense, megelőzési kolléganője, illetve az Áldozatsegítő Központ munkatársa Pécsett, az Árkád üzletházban.

Bama.hu

Forrás: Baranya vármegyei rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Mint arról a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a Facebook-oldalán beszámolt, a hozzájuk érkező érdeklődőket hasznos tanácsokkal látták el az áldozattá válás elkerülése érdekében.

A rendőrség az oldalán korábban közölte: az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ez a nap Európa számos országában – 1993 óta Magyarországon is – a Bűncselekmények Áldozatainak Napja, amikor a figyelem az áldozatokra irányul. A rendőrség ezen a napon az áldozatok megsegítésének fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Áldozatnak nemcsak a bűncselekmény, vagy a szabálysértés természetes személy sértettjei minősülnek, hanem azok is, akik ennek közvetlen következményeként hátrányt, így különösen testi, vagy lelki sérülést, érzelmi megrázkódtatást, illetve vagyoni kárt szenvedtek.

Egy elszenvedett jogsértés következtében fizikai, illetve lelki sérülések, valamint anyagi nehézségek jelentkezhetnek. Ezek feldolgozásához, megoldásához sok esetben segítségre van szükség. Az áldozatsegítő szolgálatok, valamint az áldozatsegítő központok az áldozatok támogatását szolgálják. Felvilágosítást adnak a jogokról, kötelezettségekről; érzelmi támaszt nyújtanak; jogi segítséget biztosítanak. Amennyiben krízishelyzet áll fenn és azonnali pénzügyi segélyre van szükség, ennek ügyintézése az Áldozatsegítő Szolgálatnál történik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában