Tűz a lakásban

2024.04.08. 18:20

Halálos lakástűz: Lángok csaptak fel egy pécsi ikerházban

Czeczon Enikő

1622014909

Fotó: VAKS-Stock Agency

Információink szerint tűz ütött ki Pécsett egy ikerházban hétfő délután. Az eset az Újvilág utcában következett be, ahol egy két lakásból álló, földszintes lakóházban csaptak fel a lángok.

Az egyik lakás egy helységében berendezési tárgyak égtek, a többi helység pedig kormozódott. A füst átterjedt a másik lakásba is. Az esethez riasztották a pécsi hivatásos tűzoltókat, akik két vízsugárral eloltották a lángokat, és megkezdték az utómunkálatokat.

A tűzesettel kapcsolatban megkerestük a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, akik levelükben arról tájékoztattak, hétfőn délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Pécsett, az Újvilág utcában kigyulladt egy épület. Három járművel tizenegy tűzoltó vonult a helyszínre, ahol két egybeépített földszintes családi ház egyikében volt tűz. Egy húsz négyzetméteres szobában égett egy kanapéágy és annak környezete, valamint egy régi tévé is felrobbant a tűzben. A tűzoltók néhány perc alatt megfékezték a lángokat, így azok a másik épületrészre nem terjedtek át. Egy idős nő életét vesztette a helyszínen, feltehetőleg füstmérgezésben halt meg. A pontos keletkezési körülmények feltárása érdekében tűzvizsgálat indul.

A tüzek egyik leggyakoribb keletkezési oka a dohányzás, ezért mindig meg kell győződni arról, hogy a csikket megfelelően elnyomták, illetve kerülni kell az ágyban dohányzást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában