Húzós hétvége

2024.05.22. 09:00

Kilenc tűzesethez és tizenhat műszaki mentéshez vonultak ki a tűzoltók (képek)

Nem unatkoztak a Baranya vármegyei tűzoltók a pünkösdi hosszú hétvégén, ugyanis kilenc tűzesethez és tizenhat műszaki mentéshez vonultak a négy nap alatt – számolt be róla a katasztrófavédelem.

Bama.hu

Villámcsapás okozott tüzet

Péntek hajnalban Pécsett, a Dugonics utcában egy húsz négyzetméteres melléképület égett[1], amely egy hatvan négyzetméteres nyári konyhával volt egybeépítve. Utóbbira nem terjedt át a tűz, azonban a szomszédos épület előtetőjét két négyzetméteren károsították a lángok. A tűzesetnél a pécsi hivatásos tűzoltók avatkoztak be, három sugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Fotó: Pécs HTP

Balesettel indult a nap Szentlőrincen

Ráfutásos baleset történt péntek reggel Szentlőrincen, a 6-os úton. A műszaki mentést a szigetvári hivatásos tűzoltók végezték el, akik a helyszín biztosítása mellett a hátsó autót áramtalanították. A mentés ideje alatt félpályás útlezárás volt érvényben.

Forrás: Szigetvár HTP

Ellepték a tűzoltók Pécs belvárosát

Használaton kívüli liftaknában keletkezett tűz péntek délután Pécsett, egy belvárosi hotelnél. A zárt aknában, körülbelül hat méteres mélységben régi fahulladék, valamint szemét égett, a tűz másra nem terjedt át. A város hivatásos tűzoltói teljes légvédelem mellett eloltották a lángokat, majd átvizsgálták az épületet.

Baranyában nem okozott jelentős kárt a viharos idő, mégis voltak riasztások

Pénteken Fekeden, Palkonyán, Pécsett és Sellyén kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, miután az erős szélben faágak törtek le és veszélyeztették a közlekedést. Szombat este Kárász külterületén egy nagy méretű fa dőlt az úttestre és okozott útzárat, míg vasárnap délelőtt Siklóson kellett eltávolítani egy útakadályt okozó fát. Hétfőn még két alkalommal a pécsi, egyszer pedig a komlói tűzoltók vonultak viharkárhoz városukban.

Fotó: Pécs HTP

Sínek mentén keletkezett tűz

Kis területeken égett az aljnövényzet Palkonya, Villánykövesd, Szőkéd, Vokány és Pécsudvard külterületen, a vasúti sínek mentén szombat délután. Az oltásban pécsi, siklósi és villányi hivatásos, valamint palkonyai önkéntes tűzoltók vettek részt. A tűz a vasúti közlekedést nem akadályozta, kár nem keletkezett.

Balesethez vonultak a pécsiek szombaton

Két személyautó ütközött össze szombat délután Pécsett, a Szigeti úton. A balesetben senki sem sérült meg. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták és áramtalanították a kocsikat.

Felborult egy autó a 6623-as úton

Letért az úttestről, majd felborulva, félig az árokban állt meg egy személyautó hétfő délelőtt Ladon. A szigetvári hivatásos tűzoltók kiérkezését megelőzően az autóban utazó mindkét személy önerejéből kiszállt. Az egység talpra állította, majd áramtalanította a kocsit. A műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott.

Fotó: Szigetvár HTP

Két baleset is történt hétfőn az 58-ason

Két baleset is történt az 58-as főúton, az M60-as lehajtónál pünkösdhétfőn. Délelőtt két személyautó ütközött össze, amelyekben összesen hatan utaztak. Mindannyian sérülések nélkül szálltak ki a járművekből. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően segítettek letolni azokat az útról, így megszüntették a forgalmi akadályt. Délután szintén két személyautó ütközött össze az 58-as út és az M60-as lehajtójának kereszteződésénél. Mindkét autóban négy-négy ember utazott, közülük egy ember súlyosan, négy pedig könnyebben sérült. Őket a mentősök kórházba szállították. A pécsi hivatásos egység a helyszínt biztosította, átvizsgálta és áramtalanította a kocsikat. A hivatásos tűzoltók munkáját mindkét balesetnél a Jövő-szövő Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai segítették.

Fotó: Fotó: Pécs HTP

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában