Képzés

2024.05.22. 17:30

Vizsgákon is bizonyítottak az önkéntes tűzoltók

Sikeres vizsgákkal zárult május 18-án (szombaton) a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott 40 órás tűzoltó alaptanfolyam, valamint 144 órás tűzoltásvezetői tanfolyam – számolt be róla a katasztrófavédelem.

Bama.hu

Forrás: Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A 40 órás tanfolyamon egyesületükhöz újonnan csatlakozó önkéntes tűzoltók vehetnek részt, így a sikeres vizsgát teljesítők az adott egyesület káreseti tevékenységében részt tudnak venni. Az elméleti és gyakorlati vizsgán huszonegy önkéntes számolt be az elmúlt hetekben szerzett tudásáról.

Forrás: Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az előadások, illetve gyakorlati foglalkozások során hétről hétre újabb ismereteket sajátíthattak el a tanulók, így jártasságot szerezhettek tűzoltási- és műszaki mentési feladatokban is. Az április 6-án indult képzésen olyan témákkal ismerkedhettek meg a résztvevők, mint égéselmélet, különböző védőfelszerelések- és speciális eszközök használata, a tűzoltás alapjai és annak folyamata, munkavédelem, valamint szerelési feladatok.

Forrás: Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A 144 órás képzés az önkéntes tűzoltóságok leendő tűzoltásvezetői számára november 4-én indult. A féléves oktatás során a résztvevők elsajátítják az irányítói feladatok végrehajtását, megszerzik a tűzoltások, műszaki mentések végrehajtásához szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. A leendő tűzoltásvezetők többek között a felderítéssel kapcsolatos feladatok elvégzését, a tűzoltás előkészítésének módozatait, magát a tűz eloltását és az oltást követő utómunkálatok végrehajtását is gyakorolták. Múlt szombaton öt résztvevő tett sikeres vizsgát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában