videó

2018.01.25. 12:16

Gejzírként tört fel a víz Pécsen

A 6-os utat is le kellett zárni szerda éjjel egy csőtörés miatt Pécsen. A nagy nyomású vezetékből több méter magasra feltörő víz elárasztotta az uránvárosi útszakaszt, az alkalmi szökőkútról videó is készült.

N. L.

Egy nagy nyomású, 300 milliméter átmérőjű vezeték meghibásodása miatt tört fel a víz a földből szerda éjjel az Uránvárosban. A Nendtvich Andor út és a Bihari János utca közti zöldterületen feltörő vízoszlop törmeléket hordott az útra és a közeli parkolóba, a balesetveszély megelőzése érdekében a rendőrség az érintett szakaszt rövid időre elzárta a forgalom elől.

A nyomás mértékét jelzi, hogy a Tettye Forrásház Zrt. tájékoztatása szerint a rövid ideig tartó csőtörés következtében ezer köbméternyi víz szökött el. A vízszolgáltató szakemberei a meghibásodott vezeték kizárásával megszüntették a vízfolyást, csütörtök hajnalban pedig megkezdődött a parkoló takarítása, helyreállítása. A szolgáltató közlése szerint a sérült vezeték hibajavítási munkálatai egyelőre nem érintik a forgalmat, a buszközlekedés is zavartalan.

A hiba nem okozott fennakadást a vízellátásban, Uránváros területén azonban a mai napon előfordulhat átmeneti vízzavarosság. Emiatt a szolgáltató javasoljuk az ügyfeleiknek, hogy fordítsanak fokozott figyelmet vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeikre, a mosó- és mosogatógépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzék a vizet. Ha a víz zavarosodását észlelik, átmenetileg kerüljék a gépek használatát. A szolgáltató kéri és megköszöni az ügyfelek és a közlekedők megértését, türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!