sárok

2018.01.11. 15:00

Gondokat okozhat az elmaradt időközi képviselő-választás

A szükséges számú jelölt hiányában elmaradt az időközi önkormányzati képviselő-választás a településen vasárnap. Az ok: a megüresedett két helyre csak egy jelölt jelentkezett. A kialakult helyzet miatt megkerestük Zimmermann-né dr. Kovács Anikó jegyzőt, hogy mi ilyenkor a teendő.

Zs. J.

Önkormányzati választások 2010 - Budapest

– Újra össze kell hívni a helyi választási bizottságot és új időpontra ki kell tűzni az időközi választást – mondta el lapunknak a jegyző.

– A tervek szerint a bizottság összehívására január végén, vagy február elején kerül sor.

A törvények szerint, ha az időközi választás eredménytelen, vagy elegendő jelölt hiányában nem lehetett megtartani, akkor a szavazás kitűzött napjától számított 120 napon belül újat kell kiírni. Ez addig ismétlődik, ameddig nem lesz, ebben az esetben legalább két jelölt, aki nyilvántartásba veteti magát. A mostani helyzet elég nagy működési fennakadásokat okoz a mindennapi életben, mondta el a jegyző. Minden képviselő-testületnek meg kell alakítania a vagyonnyilatkozatokat vizsgáló három tagú bizottságot (amelynek nem lehet tagja a polgármester, az alpolgármester), de mert a sároki testület kis létszámú, így ezt nem lehet felállítani.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!