Vajszló

2018.01.17. 16:00

Idén tíz diák nyerheti el a támogatást a településtől

Az ormánsági nagyközség is meghirdette még az elmúlt évben a 2018-ra vonatkozó Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatot, amelyre összesen tízen adták be a kitöltött jelentkezési lapokat.

H. Zs.

A változó gazdasági körülményekhez igazodva egyre nagyobb teret nyerhet a jövőben a kínai nyelv oktatása is

A képviselő-testület a közelmúltban elbírálta a beérkezett pályázatokat, ez alapján minden diák esetében megítélte a támogatást, így kilenc A és egy B típus után fizeti az önkormányzat a havi hatezer forintos ösztöndíjat, amely összesen az idei évre 570 ezer forintos támogatást jelent.

Az ösztöndíj célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei önkormányzati, valamint – az Emberi Erőforrások Minisztériuma finanszírozásával – a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített keret.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!