Rózsafa

2018.02.28. 08:30

Átnézi majd a számlákat a település új vezetője

Új polgármestere és képviselő-testülete van vasárnaptól a falunak.

Zsigmond József

Az időközi választáson 292-en voksolhattak, az urnákhoz 189-en járultak, ami kimagaslónak mondható, több mint 64 százalékos volt a részvétel. A polgármesteri tisztségért öt független képviselő versengett.

– A helyszínen vártam meg az eredményt, úgy este kilenckor már meg is tudtam – mondta el lapunknak a település új vezetője, Németh Norbert.

– Három jelölt személyesen gratulált, a korábbi polgármester, Bogdán László pedig hétfőn, telefonon.

Az első lépések ami most vár rá, tette hozzá, hogy áttekintse az önkormányzat gazdálkodását, mert információi szerint vannak kifizetetlen számlák. A cél az önkormányzati vagyon megőrzése és hogy szebbé, élhetőbbé tegyék a falut. Szerdáig egy fontos pályázatot nyújtanak be, a Digitális Jólét Program Pontok fejlesztésén indulnának, mely révén számítógépeket, laptokokat, tabletet, okostelefont kaphatna a falu.

És hogy milyen egy választás egy kis faluban? Itt is hasonlóan folyt a kampány, mint a nagyobb városokban, de közel sem volt akkora felhajtás körülötte. Volt lakossági fórum, a helyiek egymás között vitatták meg, ki lenne a legjobb vezető.

A mostani polgármester új testülettel áll munkába: Makk Andrásnéval, Nagy-Bodzsárné Jaksa Zsanett-tel, Kovács Józseffel és Pap Gyulával. A polgármester reméli, hogy megtalálják a közös hangot.

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!