svábbál

2018.02.21. 16:30

Hajnalig tartott a mulatság

Hetedik alkalommal rendezett a mároki német nemzetiségi önkormányzat svábbált, az esemény azonban valójában 36 éves hagyományt őriz.

Zs. K.

Akkor még az ifjúsági tagozat szervezte meg a rendezvényt, melynek szokásait ma is szívesen őrzik a helyiek.

– Ilyenkor mindig a kultúrház előtti téren játszotta el a zenekar az első három számot, melyre a német nemzetiségi tánccsoport táncolt, így az idősebbek is részesei lehettek a bál kezdetének. Ezután ők hazamentek, a bálozók pedig megtöltötték a kultúrház termét – mondta Horányi József, a mároki német nemzetiségi önkormányzat elnöke.

Mint mesélte, sajnos a szombat esti időjárás nem volt alkalmas arra, hogy ezt a szokást megtartsák, ám nagyon jó hangulatban telt az idei mulatság is. A  Fejér megyei Mányból érkezett Eber Kapelle zenekar hajnali háromnegyed négyig játszott a bálozóknak. Ők és a vendégek is hagyományos tiroli népviseletbe öltöztek a svábbál tiszteletére. A német nemzetiségi önkormányzat másik nagy rendezvényét, az Ifjúsági zenekarok és Tánccsoportok találkozóját ősszel rendezi meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!