szabadidő

2018.02.08. 11:30

Néhány szabadtéri sporteszköz nem bírja a strapát Tüskésréten

Olvasóink jelezték, hogy a tüskésréti sportcentrumban kialakított szabadtéri sporteszközök közül néhány megadta magát a gyakori használatnak. A tó körüli futópályán repedések látszanak, s néhány fitneszgép sincs százszázalékos állapotban.

HLB

2015 októberében adták át Tüskésréten azt a szabadidőközpontot, amelyre régóta várt már a mozogni vágyó kertvárosiak többsége, hiszen a város déli részén addig nem volt megfelelő színvonalú és mindenki által látogatható sportcentrum.

A központban a vízisípálya mellett a tavat körbefogó futópálya, mellette jó néhány szabadtéri sporteszköz, fitneszpark és játszótér is várja a kikapcsolódni szándékozó pécsieket.

Nemrég azonban – talán a gyakori használat miatt – a rekortán futópályán repedések jelentek meg, s néhány sporteszköz sem működik már teljesen rendeltetészerűen.

Mivel ezek nemigen szoktak amortizálódni, megkerestük Katics Viktort, a centrumot üzemeltető és az eszközök karbantartásáért felelős Pécsi Víz Szolgáltató Kft. ügyvezetőjét, hogy mi lehet a hibák oka. Az igazgatótól megtudtuk, hogy már tudnak a problémákról és természetesen minél hamarabb megkezdik az érintett eszközök javítását, hogy a sportolók továbbra is biztonságosan használhassák azokat.

Ami természetesen elengedhetetlen, hiszen a területet a közeljövőben folyamatosan fejlesztik. A tervek szerint további funkciókkal bővítik a már meglévő infrastruktúrát, csúszdaparkot, sportpályákat alakítanak ki, bővítik a parkolót, de a kicsik számára játékokat és kerékpárpályát is építenek, emellett focipálya és kalandpark is várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!