Kisharsány

2018.02.11. 16:41

Támogatják a nők elhelyezkedését

A nők munkaerőpiaci helyzetének javítását, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítását célzó projekt nyert 200 millió forint támogatást a Siklósi járásban.

Zs. K.

A „Magam Adom! – Siklósi járási nők a családban és a munkahelyen, Nő-Köz-Pont Kisharsányban” című program tervezett tevékenységeit és szolgáltatásait a Kisharsányban hamarosan megnyíló Női Információs és Szolgáltató Központ (Nő-Köz-Pont) koordinálja majd.

– A Nő-Köz-Pont minden olyan nőt szeretne elérni, akinek valamilyen oknál fogva nehézséget okoz elhelyezkedni, illetve segítünk abban is, hogy hogyan lehet a családi és a munkahelyi feladatokat összeegyeztetni. Programjaink bárki számára elérhetőek lesznek, az érdeklődök egyéni tanácsadásért is benézhetnek majd a Nő-Köz-Pontba – mondta Balogh Ildikó projektvezető.

A 2020-ig tartó program keretében álláskeresési tanácsadással, vállalkozóvá válást segítő képzésekkel, munkaerőpiaci klub működtetésével, workshopokkal, munkaerőpiaci tanácsadással segítik a nők elhelyezkedését.

Legalább ötszázan részesülhetnek képzésben, fejlesztésben, felkészítésben és még ötszázan vehetnek igénybe például munkavállalást támogató mentálhigiénés szolgáltatást, képzési tanácsadást, munkavállalói ismeretek bővítését.

A projektet a Biztosítási Oktatási Intézet Fejlesztési Alapítvány Szakgimnázium a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvánnyal, a Keret Alkotó Csoport Kulturális Egyesülettel, valamint a Kisharsányért Közalapítvánnyal konzorciumban valósíthatja meg.

Címkék#kisharsány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!