Sumony

2018.03.07. 12:30

Egy egész élet munkája veszett oda a tűzben

Tűz keletkezett egy családi házban szombat délelőtt a faluban a Petőfi utcában. Az épület teljesen leégett, a tűzfal kidőlt, az épület lakhatatlanná vált.

Zs.J.

– Egy élet munkája veszett kárba egy perc alatt – mondta síró hangon Bogdány Gyuláné. – Férjemmel, a nagyobbik fiammal és párjával, meg a két unokámmal (három és kétévesek) laktunk itt, most rokonok fogadtak be minket. Tizenkét éve költöztünk ide Pécsről, akkor vásároltuk a házat, melynek felújítására kétmillió forintot költöttünk – tette hozzá.

Otthon a nő fia tartózkodott, mikor fellobbantak a lángok a kazánházban, és onnan terjedtek tovább. Úgy tudjuk, több gyúlékony anyag volt a kazánházban, ez okozhatta a hatalmas tüzet. A tűzoltósághoz és a rendőrséghez 11 órakor futott be a riasztás. A helyszínre három tűzoltókocsi érkezett, és közel négy órás feszített munka után sikerült eloltani. A helyszín biztosításában a Szentlőrinci Polgárőr Egyesület tagjai, köztük Földvári János az egyesület elnöke segítkezett.

Szombaton délelőtt a település polgármestere, Orsós József felkereste a családot, akik számára tizenhatezer forint átmeneti segélyt adott át. Mint elmondta, a család 22 ezer forint szociális segélyből él, az önkormányzat további támogatással próbál segíteni rajtuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!