mohács

2018.03.16. 09:00

A fertőzéseket előznék meg

A város és térsége mintegy 70 ezer lakosa egészségügyi centrumában a betegbiztonság növelését szolgáló fejlesztéseket hajtanak végre, amelyek eredményeképp hatékonyan előzhetik meg a fertőzéseket – jelentette be dr. Csizmadia Csaba főigazgató főorvos a beruházás nyitórendezvényén.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

– Pályázati forrásból 96 millió 718 ezer forintot költünk kilencvenhét olyan új eszköz beszerzésére, melyek nem csupán a nálunk kezelt betegek fertőzésének megelőzését, de a látogatók és a kórházi személyzet védelmét is szolgálja – hangsúlyozta a főigazgató.

A kórház használati meleg vizes rendszerére klór-dioxid adagolót telepítenek. Így a hálózatban folyamatos lesz a víz fertőtlenítése, amellyel a Legionella baktérium okozta fertőzéseket teljesen megszüntetik.

Vásárolnak egy hidegkörös légfertőtlenítőt is a steril helyiségek légterének gyors és hatékony fertőtlenítéséhez. Jelenleg az ellátásához igénybe vett műtő fertőtlenítéséhez egy teljes napra van szükség, az új berendezéssel ez az idő a töredékére csökkenthető, s mérsékli a fertőzési kockázatot is.

További négy új légsterilizálót vesznek használatba, ezekkel az érintett osztályokon 70 százalékkal csökkenthető a légúti fertőzések kialakulása.

Vásárolnak egy úgynevezett kézhigiéniás szkennert is, amivel azt tudják ellenőrizni, hogy a beavatkozást végző orvos vagy asszisztens keze csíramentes-e, illetve 90 darab kézfertőtlenítő adagoló is érkezik, ezeket a mosdóknál helyezik el, hogy az intézmény egész területén biztosítottá váljon a higiénikus kézmosás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!