nemzeti park

2018.03.30. 12:30

Pipacs már üdvözölte érkező társait

Megérkeztek a gólyák a hétvégén a Duna-Dráva Nemzeti Park területére.

Jeki Gabriella

Debrecen, 2016. június 29. Gólyák az aratás idején egy Debrecen közeli szántóföldön 2016. június 29-én. A kedvezõ idõjárás miatt korábban elkezdõdhetett az õszi búza betakarítása. A termés várhatóan 5 tonna körüli lesz hektáronként. A hazai felhasználás mellett a tervek szerint mintegy 2 millió tonna búzát lehet exportálni. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az eset nem véletlen. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület baranyai csoportjának felmérése szerint ugyanis a megyében száznegyvenkét településen található gólyafészek, de gólyák csak százhuszonhét településen fészkeltek. A statisztika szerint a legtöbb gólya, tizenhárom pár Kölkeden költött az elmúlt évben. A gólyák közel hetven százaléka általában márciusban érkezik vissza Baranyába. Az egyik kölkedi gólya, Pipacs hangos kelepeléssel üdvözölte társait a nemzeti park képes beszámolója szerint, melyet a közösségi oldalán tett közzé. A település régóta biztosít fészkelő- és táplálkozóhelyet a fehér gólyák számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!