Palé

2018.03.15. 15:11

Segítséget is kapnak az önellátó gazdasághoz

Számos helyi családot segít ebben az évben a település önkormányzata élve azzal a pályázati lehetőséggel, amelyből szociális földprogramot valósítanak meg.

N. L.

Mint Markóné Héder Tímea polgármester lapunk érdeklődésére elmondta, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatán 680 ezer forintot nyertek, amelyet konyhakerti és kisállattartási gazdálkodásra lehet fordítani. A pénzből nemcsak a tárgyi feltételeket biztosítják, de adnak a résztvevőknek húsz órányi gazdálkodási képzést is, az első tájékoztatót a közelmúltban meg is tartották.

Palé önkormányzata az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő biztosította lehetőséggel 2015 óta minden évben élt, idén 18 helyi, hátrányos helyzetű család termeszthet konyhakerti növényeket és nevelhet csirkéket a program révén.

Az első tájékoztató alkalmával zöldségvetőmagokat kaptak a családok, egyebek közt paradicsomot, uborkát, gyökérzöldségeket, tököt és babot is vethetnek. A következő tájékoztató alkalmával vetőburgonyát és hagymát is kiosztanak termesztésre. Áprilisban érkeznek meg a felnevelhető csibék, táppal együtt.

A polgármester elmondása szerint a program tapasztalatai kedvezőek, így hosszabb távon visszavezethetik a falusi gazdálkodáshoz a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!