Pécs

2018.04.12. 18:20

A legjobb földrajzosok csatáztak

Immár kilencedik alkalommal gyűltek össze Pécsen olyan középiskolások, akiknek a földrajztudása angolul is a legjobbnak bizonyult.

T. V.

Itt rendezte meg ugyanis a Modern Geográfus Alapítvány és a PTE Földrajzi és Földtudományi Intézete április 6-án és 7-én is a HunGeo­Contest angol nyelvű földrajzi verseny országos döntőjét. A versenyzők az ország minden részéből érkeztek, többek között Budapestről, Győrből és Pápáról is.

A szervezők a legfőbb hangsúlyt ezúttal a földrajzi problémák felismerésére, értelmezésére, s mindezek innovatív megközelítéseire helyezték. A döntőbe jutott tíz tanuló gyakorlati, terepi és szóbeli feladatsort is teljesített. A HunGeoContest versenynek önmagán túlmutató célja van, mivel válogatóként működik az iGeo Nemzetközi Földrajzi Olimpiára, melyet idén Quebecben, Kanadában fognak megrendezni. Így az a négy diák, aki Pécsen a legjobban teljesített, képviseli hazánkat a rangos versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!