retrofesztivál

2018.04.10. 17:30

Demjén csúcskoncertre készül hazai pályán

Nincs az országban még egy olyan rockénekes, akit annyian ismernének a legkülönbözőbb korosztályból, mint Demjén Ferencet, vagyis Rózsit.

Mészáros B. Endre

Azzal sem igen lehet vitatkozni, hogy neki van a legjobb hangja a hazai könnyűzenei élmezőnyben, a kiadott számok terén pedig egyeduralkodó: tizenhét szólólemeze, négy koncertalbuma jelent meg, szerepel nyolc válogatás CD-n, és közreműködik további negyven rocklemezen. Páratlan abban is, hogy több mint félezer dalát dúdolja az ország, melyek többsége ma is sláger.

Nos, Rózsi április 14-én újra színpadra áll a baranyai közönség előtt, s fokozott erővel pótolja 2017. novemberében elmaradt pécsi koncertjét. Vírusfertőzés miatt kellett lemondania az őszi fellépését, amitől lábra sem tudott állni akkor, a meghirdetett napon – mint megtudtuk tőle, most extra programmal igyekszik kárpótolni a közönséget, mert szívügye hogy hazai pályán minden esztendőben adjon egy csúcskoncertet. Az eseményre Szigetvár melletti otthonában, Dióspusztán készült fel, egy nyugalmas kis birtokon, halastó mellett, lovak, szamarak, kutyák körében, ahol már készíti a 72 éves művész következő lemeze szövegeit is (a kedvenc munkamódszere az, hogy este 10 órától hajnali 4-ig írja a dalokat). Az új slágerek azonban még igen képlékenyek, és várhatóan csak jövőre lesz belőle album. Sebaj, van miből válogatni, egy több mint két órás best of összeállítást hoz a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokba, a megszokott Menyhárt János, Závodi Gábor-féle zenekarával, továbbá az egyik legjobb hang- és fénytechnikával.

Ami ezután jön

A főszervező Trubics Zorán, most Neoton-turnéval is járja az országot, mely jövő pénteken Szekszárdon hallható. Készül már az újabb Winter Fest Pécs programja is, melyet ismét több napon át, több helyszínen rendeznek. Jön Halász Judit is, október 27-én, emellett formálódik egy külföldi retro fesztivál külföldi sztárvendégekkel. Jut továbbá 2019. elejére is nagy durranás, a budapesti Macskák musical-előadás látható januárban a városi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!