Szentlőrinc

2018.04.03. 11:50

Páratlan díjakat kaptak a sonkák

 Füstölt áru kategóriában a Harangod Hús Kft. (Megyaszó) érlelt mangalica sonkája érdemelte ki az első díjat a II. Szentlőrinci Sonkaversenyen.

J. G.

Gyula, 2009. április 17. Durkó Károly zsűritag kissonka illatát vizsgálja az I. Országos Sódar Fesztiválon Gyulán. A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete első alkalommal rendezte meg a hagyományos eljárással készült füstölt termékek országos versenyét hagyományteremtő szándékkal. A rendezők a versenyt két kategóriában, húsipari termékgyártók és saját, házi készítésű termékek között hirdették meg. A bírák alak, szín illat, állomány és íz szerint minősítették a termékeket. A szervezők nem titkolt célja, hogy népszerűsítsék a hagyományos, kézi technikával készült füstölt termékeket. MTI Fotó: Rosta Tibor

Levegőn szárított kategóriában a horvátországi TOSE J. d.o.o. (Rezovac) levegőn szárított sonkája nyert, míg egyéb sonkák kategóriájában a Venison Gusto Kft. (Pécs) magyar füstölt vaddisznó bresaola terméke kapta az első díjjal a szakmai zsűri elismerését.

A versenyre összesen 18 nevezőtől 32 minta érkezett, s a versenyzők között volt két Horvátországból érkezett nevező is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!