szabadidő, egészség

2018.04.12. 13:10

Sportpark épül a volt kenyérgyár mellett

Az önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program keretében sportpark épülhet a volt kenyérgyár melletti területen.

Zs. K.

A képviselő-testület a helyszín kiválasztásánál figyelembe vette a lakók kérését, akik már korábban jelezték, szeretnék, ha ez a rész valamilyen módon kihasználttá válna. Ennek a területnek a környékén ugyanis nincs sem játszótér, sem olyan közösségi színtér, amely a sportolási lehetőségre alkalmas lenne. Most a pályázatnak köszönhetően 15 eszközt helyeznek ki.

A sportpark tervezői és kivitelezői munkálatainak lebonyolításáról minden településen a kormány által kijelölt Beruházási, Műszaki, Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. gondoskodik. Az önkormányzat várja, hogy az illetékesek felmérjék a területet, és remélik, hogy minél többen fogják igénybe venni a fitneszpark adta sportolási lehetőséget.

A kormány Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Programjának célja, hogy a szabadidős sportban az elmúlt években egyre nagyobb teret nyerő kültéri fitneszparkok minél több településen elérhetővé váljanak. Az egymást követő generációk együtt tölthetik el a szabadidejüket, a nagyszülők, szülők és a gyermekek együtt mozoghatnak a szabadban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!