komló

2018.05.24. 13:30

Bányászok tartanak találkozót a hétvégén

Idén immár tizedik alkalommal szervezi meg a hétvégén a Komló és környéke bányászainak hagyományőrző találkozóját a város önkormányzata bányász szakszervezetekkel, civil szervezetekkel karöltve – a jubileumi program már szerdán kezdetét veszi Pécsett a Komlói úti Origó házban, ahol bányász pikniket tartanak. Csütörtökön kiállításmegnyitóval folytatódik az ünnepségsorozat: a mecseki mélyművelés utolsó fejezetéről lesz látható fotókiállítás a komlói Muzeális Gyűjteményben.

Wald Kata

Pénteken délután ugyanitt a hatodik, hetedik osztályos tanulók bányászattörténeti vetélkedőn mérik össze tudásukat. Szombaton 10.30-kor az arborétumban a díszpolgárok sétányánál kapuavatással indul a Bányásztalálkozó. Az altárói emlékhelyen 14 órakor emléktáblát avatnak, majd kulturális műsorral egybekötött bányász-kohász-erdész találkozót tartanak, este pedig fellobban a rendezvényt jelképező fáklya a Városház téren, a márkacsille emlékhelynél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!