Pécs

2018.05.04. 16:10

Együtt fejleszt a kis közösség

A szülők önkéntes munkával segítették az udvar felújítását.

Palotás P. (Pécsi Újság.hu)

A gyerekek legnagyobb örömére számos új játékkal gazdagodik az Apáczai Óvoda 2-es épülete. A munkából a szülők is kivették a részüket, a napokban önkéntes munkában végezték el a tereprendezést. Az intézmény mellett működő alapítvány vezetője szerint példaértékű közösség kovácsolódott össze.

Csúszdával, hálós mászókával felszerelt vár, kisvonat, döci, hinták és még mókuskerék is kerül hamarosan a Kertvárosban található Apáczai Óvoda 2-es épületének udvarára. A fejlesztés jórészt a Cifra Palota Alapítványnak, valamint az intézménybe járó gyerekek szüleinek köszönhetően valósul meg.

A napokban szorgos anyukák és apukák, valamint az ovi munkatársai dolgoztak az udvaron, önkéntes munkában rendezték a terepet az új játékok számára.

– Nagyon jó, összetartó a szülői közösség. Valóban bármikor szívesen segítenek, ha az intézmény fejlesztéséről van szó. Példaként említhetem azt a pályázatunkat, amelynek keretében a már nem használt kültéri medencét földdel töltöttük fel, hogy ott közösségi kertet alakítsunk ki – idézte fel Vrábel Miklósné, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A valamilyen hátránnyal küzdő kicsikre különös figyelmet fordít az intézmény, nincs ez másként a mostani fejlesztés során sem. Az átépítés nem pusztán az új játékok varázsa miatt fontos, vette át a szót Forró Szilvia, kuratóriumi tag. Elmondta, az udvar kialakítása során különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy a különleges bánásmódot igénylő gyerekek is megtapasztalhassák a mozgás örömét, a lehető legnagyobb biztonságban.

Manapság egy óvodai udvar tervezésekor – és persze a megvalósításkor a kivitelezés során – rengeteg előírásnak kell megfelelni, ezeket természetesen egytől egyig betartják.

Hamarosan jönnek a munkagépek is

Megtudtuk, a kivitelező a napokban érkezik, és amint az időjárás engedi, neki is látnak a munkának. Hogy a hivatalos átadás mikor lesz, azt egyelőre még nem tudni, ám az alapítványnál szeretnék, ha már ebben a hónapban a helyükre kerülnének a játékok.

Annyit ugyanakkor elmondhatunk, hogy a gyerekek már nagyon várják, hogy végre meghódíthassák a várat és kipróbálhassák az új csúszdát. Fontos megjegyezni, hogy az alapítványnál folyamatosan dolgoznak a további fejlesztéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!