Baranyai körkép

2018.05.09. 17:00

Kenutúrára is várják a természet kedvelőit

Az elkövetkezendő napokban is több színes programmal várja a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a természet iránt érdeklődő felnőtteket, gyerekeket egyaránt.

Wald Kata

Egész évben, meghatározott rendszerességgel ismeretterjesztő előadásokat tartanak a nagyközönség számára az igazgatóság munkatársai – a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. A soron következő ingyenes előadást május 8-án, 17 órakor Merkei Gábor tartja majd, „Az év fája” címmel, a Tettye Oktatási Központban.

A hétvégén pedig, május 12-én az iskolásokat várják Szaporcára, az Ős-Dráva Látogatóközpontba a Madarak és Fák Napja alkalmából, rendhagyó madárfelismerési és madárgyűrűzési programra. A szombaton reggel kilenc órakor kezdődő, másfél órás különleges foglalkozás első felében az oktatóteremben és a Dráva élővilága kiállításon ismerkedhetnek meg a gyerekek a hazai madárfajok legérdekesebb képviselőivel. Majd ezt követően egy rövid sétára indulnak a látogatóközpont melletti tanösvényre, mely során az ott található madárgyűrűző állomáson megfigyelhetik a hálóval befogott madarakat. Mindemellett, a tanösvényen tett rövid túrán bepillantást nyerhetnek az ártéri erdőre jellemző fafajok világába is.

Mint megtudtuk, ugyanezen a napon egy különleges kenutúrát is szervez majd a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, amelynek során a résztvevők az ártér életét nagyban befolyásoló Duna vízjárásával és a víz jótékony és rossz hatásaival ismerkedhetnek meg. Magas vízállás esetén, a 8 kilométeres túra során, a part mentén húzódó füzes erdő fái között megleshetik például a gázlómadarakat, amint az uszadékfákon egyensúlyozva próbálnak halat fogni maguknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!