Pécs

2018.06.14. 15:47

Felújítás: nyáron sem áll meg az élet az iskolákban

A nyári szünetben folytatódhat a több mint egymilliárd forintos iskolafelújítási program, amelynek keretében 13 intézmény újulhat meg – jelentette be a sajtótájékoztatón Őri László alpolgármester.

Hajdu Zsolt

Mint elmondta, tavaly januártól a működtetési feladatok is a tankerülethez kerültek, azonban ezekben az iskolákban pécsi gyerekek tanulnak, illetve önkormányzati tulajdonban vannak, így a város felelőssége továbbra is fennáll az intézmények felújításával kapcsolatban. Éppen ezért számos fejlesztés volt a múltban és lesz a jövőben is, a város rendelkezésére álló forrásokból.

Az alpolgármester külön megemlítette a Janus Pannonius Gimnázium felújítását, amellyel régi adósságot törleszt az önkormányzat.

Korábban született döntés arról, hogy több száz millió forintos központi forrásból megújul homlokzat és kicserélik a nyílászárókat, a tervek most készülnek. Ezzel párhuzamosan zajlik egy 45 millió forintos beruházás, amely többek között a vizesblokkok és a tornaterem felújítását is magába foglalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!