Biztonságban tekerhetnek

2018.06.03. 20:00

Kezdődik a kerékpárút építése Komló és Sikonda között

Napokon belül kezdődik a komlói városközpontot Sikondával összekötő kerékpárút építése – a közel negyedmilliárd forintból megvalósuló, önálló nyomvonal kialakításával és útfelújítással is járó munkák befejezése őszre várható.

Wald Kata

Indul a Komló belvárosát a sikondai üdülőövezettel összekötő kerékpárút építése. Mint ismeretes, tavaly ősszel 235 millió forintot nyert sikeres pályázatával a komlói önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból a beruházásra, azóta lezárultak a szükséges előkészítő munkák és a közbeszerzések, így az önkormányzat a napokban aláírta a szerződést a nyertes kivitelezővel.

– Meghívásos közbeszerzési eljárás keretében öt cég közül választottuk ki a legjobb ajánlatot adó vállalkozást, akinek május 28-án át is adtuk a munkaterületet – közölte Polics József, Komló polgármestere.

– A napokon belül induló építkezés várhatóan kisebb közlekedési fennakadásokkal is jár majd a Tóparti és a Fürdő utca egyes szakaszain, valamint a Komló és Sikonda közötti útszakaszon.

Ezekről a kivitelező mindenkit időben, részletesen tájékoztatni fog – tette hozzá a polgármester. Az új bicikliútnak október végére kell elkészülnie.

– Komlón egyelőre nagyon kevés kerékpárút van a városon belül, miközben egyre többen tekernek akár sportból, akár napi közlekedés céljából. Azt szeretnénk elérni, ha minden városrész össze legyen kötve egymással az útviszonyok függvényében önálló kerékpárúttal vagy ahol ilyennek az építésére nincsen lehetőség, ott kerékpársávval oldanánk meg – foglalta össze a turisztikai célokat is szolgáló hosszabb távú terveket Polics József.

Az új bicikliúton egészen a Városház térig lehet majd biztonságosan tekerni

A tervezett új kerékpárútszakasz azon a ponton kezdődik, ahol a Magyarszéket Sikondával összekötő bicikliút a 66-os útnál véget ér. A főút keleti oldalán a kis forgalmú Tóparti út egy szakaszát felújítják, két réteg új aszfaltburkolatot kap, így alkalmas lesz a biztonságos kerékpározásra. A projekt folytatásában önálló vonalvezetésű bicikliút épül egészen a wellnesshotelig, majd Sikonda határától a Mecsekfalui útig. A többi szakaszon, így a belvárosba vezető részen a meglévő úttesten felfestett és kitáblázott kerékpáros nyomvonalon tekerhetnek majd a bringások a Városház térig. Az új építésű önálló kerékpárútszakaszok hossza mintegy 2 kilométert, a teljes hálózat a burkolati jelek felfestésével együtt 6,2 kilométert tesz ki. A beruházás keretében egyébként elkészült az egész várost, valamint a környező településeket átfogó Kerékpárforgalmi Hálózati Terv, amely vázolja a jövőre szóló további fejlesztési lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!