Mi hazánk

2018.06.22. 12:00

Ötven baranyai exjobbikos csatlakozik Toroczkai új pártjához

Hatalmas vihart keltett nemrég a Jobbik berkeiben, hogy kilépett a pártból Dúró Dóra országgyűlési képviselő. A jobboldali szervezet agóniáját jól jelzi, hogy szintén elhagyta a mozgalmat Szőcs Norbert Baranya megyei elnök, aki csatlakozik azokhoz a már kilépett vagy kizárt társaihoz, akik június 23-án bontanak zászlót Ásotthalmon Toroczkai László mozgalmához csatlakozva, s ahol információink szerint Mi hazánk néven alapítanak pártot. A baranyai politikust arról kérdeztük, hogyan látja jövőjét.

H. L. B.

Hatalmas vihart keltett nemrég a Jobbik berkeiben, hogy kilépett a pártból Dúró Dóra országgyűlési képviselő. A jobboldali szervezet agóniáját jól jelzi, hogy szintén elhagyta a mozgalmat Szőcs Norbert Baranya megyei elnök, aki csatlakozik azokhoz a már kilépett vagy kizárt társaihoz, akik június 23-án bontanak zászlót Ásotthalmon Toroczkai László mozgalmához csatlakozva.

Mint ahogy lapunknak elmondta, Szőcs Norbert számára a Jobbikon túl is van élet, méghozzá Toroczkai László oldalán. Mint azt a politikus megfogalmazta: szerinte az ásotthalmi zászlóbontás sokfelé ágazhat el a későbbiekben.

– Mindenben egyeztet velünk, a legfontosabb, hogy Mi hazánk néven pártot és mozgalmat alapítunk – mondta, majd kérdésünkre hozzátette, hogy a június 23-i találkozón emellett számos kulturális programot tartanak majd, így például Pongrácz Andrástól átveszik majd azt a zászlót, amit bátyja (’56-os hős, Pongrácz Gergely – a szerk.) adott a Jobbiknak, hiszen szerinte náluk (mármint a kilépett vagy kizárt exjobbikosoknál) jobb helyen van a lobogó.

Szőcs szerint természetesen az egyik céljuk az, hogy mélyebb gyökereket eresszen a Mi hazánk névre keresztelt mozgalom, hiszen nagyon sokan vannak, akik csalódtak a Jobbik jelenlegi vezetésében.

– Olyan, tiszta jobboldali tömörülést szeretnénk életre hívni, ami valóban képviseli a nemzeti érdekeket, hiszen megítélésem szerint a párt mostanában eléggé a baloldalra húzódott. Ez nem a mi utunk.

Bár mint mondta, Szőcs senkit nem szeretne kellemetlen helyzetbe hozni, annyi biztos, hogy tíz–tizenkettő baranyai szervezet már csatlakozott hozzá, s ami külön örömmel tölti el, a pécsi szervezetből is több mint öten léptek át és alapítanak új pécsi szervezetet. Ami pedig a megyei szervezetet illeti, a tagok több mint a fele Szőcs Norberttel tart, így megközelítőleg ötvenen társulnak az új mozgalomhoz.

Ami a Jobbikot illeti, Szőcs sok sikert kívánt a pártnak, hiszen több mint tíz évet töltött el náluk.

– Egy biztos, hogy a párt átesett egy olyan ideológiai változáson, amit nehezen tudtam értelmezni. Amikor Lenhardt Balázst kizárták, még csak felszisszentem, amikor Novák Elődöt, akkor már mérges lettem, de amit Dúró Dórival műveltek... Egy bizonyos korszak végérvényesen lezárult, a szimpátiám nagy része elveszett a Dóri-üggyel. Egy demokratikusnak mondott párton belül hadd legyen már mindenkinek saját véleménye – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!