PÉCS

2018.07.08. 07:00

Egyre népszerűbb videóival a többi anyukának próbál meg segíteni

Egy teljesen új edzésformával hódította meg az internet világát Csíkos Andrásné, Juca. A háromgyermekes pécsi édesanya a többi kismamának próbál segítséget nyújtani videóival, amikben megmutatja, hogyan lehet anyukaként is, a gyereket bevonva sportolni. Majdnem százezren „követik” egy közösségi oldalon, a cégek sorban állnak érte.

Szabó Dániel

– Honnan indult ez a sikertörténet?

– Egész életemben a sport és az aktív élet szerelmese voltam. Az első várandóságom alatt viszont mérsékelnem kellett sajnos az aktívabb testmozgást, ami kizökkentett az addigi ritmusomból. Szerettem volna egy olyan aktív elfoglaltságot találni, amit otthon a kicsikkel tudok csinálni és mindannyiunkat boldoggá tesz. Szinte minden a férjem ötlete volt, nem tudok eléggé hálás lenni neki azért, amit értünk tett és tesz a mai napig.

– Miből merítik az ötleteket a videókhoz?

– Az ötleteket tulajdonképpen mindig az élet hozza. Amit éppen csinálunk vagy ami éppen a kezünkben van, azt próbáljuk a lányokkal sporteszközzé, sportolássá átalakítani. Lehet ez akár kertészkedés közben egy talicska vagy mondjuk a konyhában egy bárszék. A lányok pedig imádnak velem edzeni, ami hatalmas öröm számomra. Például vannak olyan napok, mikor kevesebb kedvem van mozogni, vagy éppen csinálnék valami mást, s ilyenkor ők hozzák oda nekem a szennyeskosarat, és mondják, hogy gyere Anya, emelgess minket.

– Számított ekkora sikerre?

– Álmomban nem gondoltam volna, hogy bárki is meg fogja nézni a videóinkat, erre ma már majdnem százezren követik az életünket. Mindig hangsúlyozom, hogy én ezt nem tanultam, nincs fitnesz vagy bármilyen sportedzői végzettségem. A többi kismamára próbálok inspiráló hatással lenni és motiválni őket, hogy igenis lehet várandósan vagy gyerek mellett egészségesen, fitten élni, és szerencsére rengeteg pozitív visszajelzést kapunk, ami nagyon boldoggá tesz minket. De sajnos mindig akadnak negatív, irigy emberek, akiknek nem tetszik, ha valaki boldog és megpróbálják bántani. Ezeket a dolgokat nehezen viselem, de mára már megtanultam kezelni.

– Nem sok néha, hogy állandóan meg kell felelni a követőinek, szponzorainak?

– Előfordult már, hogy soknak éreztem, viszont arra szigorúan odafigyelek, hogy ne menjen a család rovására. Ha esetleg átbillenne ez az egész egy rossz irányba, akkor azonnal felfüggeszteném. Számomra a családalapítás volt az álom, minden más mellékes.

– Ha jól tudom, családjával rendszeresen látogatja a PVSK férfikosárlabda-mérkőzéseit…

– Így van, törzsszurkolónak számítunk. A PVSK-nál dolgoztunk mindketten a férjemmel, és megmaradt a ragaszkodás a klub iránt. Ha tudunk, kint vagyunk az összes hazai meccsen. Ráadásul már a lányok is kezdik érteni, mi zajlik a pályán, és nagyon tetszik nekik.

Korosztályos bajnok is volt

Csíkos Andrásné Judit 1990. június 14-én született Pécsett. A pécsi Kodály Zoltán Gimnáziumban érettségizett és a PTE-FEEK karán fejezte be tanulmányait mint sportkommunikátor. 2011 decemberében a PVSK-nál kezdett el dolgozni sportszervezőként. Hétéves korától versenykorcsolyázott, majd később országúti kerékpározásba kezdett. Mindkét sportban korosztályos magyar bajnoki címet szerzett. Három kislány (Janka, Alíz, Dorka) boldog édesanyja, férje Csíkos András vállalkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!