vb-döntő

2018.07.14. 15:30

Hatalmas buli várható, gyerünk hát le délre!

Győzelem esetén egész Horvátország bulizni fog hajnalig – mindezt pedig mi is a helyszínen élhetjük át. Sokan Eszéken nézték az elődöntőt, hogy aztán vasárnapra már zágrábi túrát tervezzenek.

K. Mayer András, fotó: Laufer László

Nincs még jó programja vasárnap délutánra? Amit ajánlunk: forró hangulat, zene, tánc, ének. És rengeteg pivo.

Akár egy utazási iroda is hirdethetné mindezt, de nem erről van szó. Ez a mi ajánlatunk azok számára, akik nem szeretnének kihagyni egy nem mindennapi élményt: a horvát válogatott vasárnap délután öt órától vb-döntőt játszik a franciákkal, s déli szomszédunknál olyan hangulat várható a meccs előtt, alatt és után (persze eredménytől függően), amit érdemes a helyszínen átélni. Utazni nem kell sokat érte, aki kicsiben gondolkodik, annak itt van Drávaszabolcs alatt Donji Miholjac (Alsómiholjác – Pécsről 40 km), Mohács alatt Beli Manastir (Pélmonostor – Pécsről 70 km), aki kicsit nagyobb bulira vágyik, annak az úticél lehet Eszék (87 km), vagy éppen a főváros, Zágráb (234 km).

A baranyai futballszeretők kisebb hada indult el az elődöntő kapcsán is Horvátországba. Eszéket választotta a korábbi NB I.-es asztaliteniszező, Horváth Eszter, aki barátokkal kelt útra – nem bánta meg.

– Olyannyira nem, hogy megyünk a döntőre is, de akkor már Zágrábba – mesélte. – A kisebbik lányom a vébé elejétől kezdve a horvátoknak szurkolt, s idővel én is nagyon megszerettem őket, ezért megszerveztünk egy közös túrát. Hatalmas élmény volt: Eszéken néztük a meccset egy félig nyitott, félig zárt helyen, kivetítőn. Csodás hangulat volt. Utána a főtéren élveztük az ünneplést, motorral, autóval buliztak a helyiek.

Nagy László szerint is brutális volt a buli, az eszéki főtér melletti sörözőben a második horvát gól után görögtüzek gyúltak. Mindenki érezte, hogy megvan a döntő.

A vasárnapi aranycsatát nem hagyják ki a sellyei futballisták: Pag szigetén nézi meg a csapat a franciák elleni döntőt.

– A polgármester úrnak és helyi vállalkozóknak köszönhetően minden szezon után együtt töltünk néhány napot a horvát tengerparton. Most próbáltunk úgy időzíteni, hogy a vébét is együtt élvezhessük: szerencsére pont úgy kaptunk szállást, hogy vasárnap ott leszünk – mondta Orlovics Gyula, a sellyeiek vezetője, játékosa. Az ormánsági csapat kapcsán persze nehéz elképzelni, hogy valaki ne a horvátoknak drukkolna, ám ha valakinek mégis megfordulna a fejében, hogy a franciáknak szorít, az ráfarag: – Őt akkor nem visszük el magunkkal, ennyire egyszerű!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!