Ágkupacokat hagytak hátra

2018.07.14. 11:58

Olvasói levél: félmunkát végzett a fákat metsző szolgáltató

Arról panaszkodott olvasónk, hogy a környéken élőknek kellene összeszedniük a levágott faágakat.

bama.hu, fotó: pixabay.com

Családi házas övezetben lakunk feleségemmel Patacson – olvasható a levélben. A házunk előtt az évtizedek alatt megnőtt a fűzfa, ami elérte a villanyvezetéket. Szerencsére nem kellett hívogatni senkit, mert a szolgáltató szakemberei egyszer csak megjelentek a házunk előtt és elkezdték levágni a vezetékekre lógó ágakat.

Hamar végeztek a feladattal és a járda melletti füves területre helyezték a lenyesett gallyakat. Hálásak voltunk az elvégzett munkáért és nem foglalkoztunk a zöld hulladékkal, mert arra számítottunk, hogy úgyis jönnek és elviszik.

A feketeleves ekkor következett. Mikor a járat a házunk elé érkezett, kimentem és meg akartam köszönni, hogy elviszik a szemetet, közölték, hogy csak összekötött állapotban viszik el. Ez a probléma nem csak minket érint, mert az utcában több helyen kellett metszeni a fákat és mindenhol ott maradt az ágkupac.

Fiammal az út mellé húztuk, arra gondoltunk, ez már elég segítség így is, de még a mai napig is ott hever a száraz növénykupac. Idősek vagyunk, nem értem: miért nekünk kell elvégezni a feladatot? Ha valaki lemetszi, miért nem teszi a megfelelő helyre, illetve miért csak összekötve viszik el a zöld hulladékot?

Név és cím a szerkesztőségben

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!