Támogatás

2018.07.11. 12:30

Zöld programokhoz kaptak segítséget az ovik

Óvodai fejlesztési projektek megvalósításához nyújtott támogatást a beremendi Duna–Dráva Cement Kft. (DDC) az elmúlt időszakban.

A Dunaújvárosi Óvoda Duna-parti tagóvodájában tavaszi ügyességi versenyt tartottak 2018. március 12-én. A játékos versenyen a tagóvodák nagy csoportosai vehettek részt.

A szavai óvoda olyan élményekhez szeretné hozzájuttatni a gyermekeket, amelyek elősegítik az óvodai környezeti nevelést, és megtanítják őket együtt élni a természettel. Az óvoda udvarán olyan interaktív foglalkoztató teret hoznak létre, amely egyaránt alkalmas játékra, fejlesztő tevékenységek és rendezvények szervezésére.

A siklósi óvoda és bölcsőde Köztársaság téri tagóvodája által indított projekt célja, hogy a gyermekekben a természeti és társadalmi környezethez való pozitív érzelmi viszonyt, viselkedési formákat és magatartási módokat alakítsanak ki. Mindezt interaktív táblák segítségével kívánja az intézmény elérni. A törekvések között szerepel a tudatos, felelősségteljes cselekvés ösztönzése és a fenntartható környezet kialakítása.

A Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola projektjének keretében a jelenleg kihasználatlan terekben úgynevezett „pihenő szigeteket” alakítanak ki, ahol újrahasznosított raklapokból készülő bútorokat helyeznek el, tudatosítva a diákokban az újrahasznosítás, újrahasznosíthatóság fontosságát.

A pécsi Bártfa Utcai Általános Iskola projektjének célja az intézmény egyik, leginkább alsósok által használt zöld területének átalakítása, hogy a tanulók közvetlenül a környezetükből merítsenek ismereteket, a mindennapi tevékenységek során kézzel fogható ismeretekkel gazdagodjanak a környezetvédelem területén. A zöld megoldásokat a DDC egyenként több mint egymillió forinttal támogatta.

Éljünk tudatosan

A Duna–Dráva Cement Kft. 2011-ben hirdette meg először a DDC Zöld Megoldás-pályázatát, melynek elsődleges célja, hogy forrást teremtsen olyan fejlesztések és programok támogatására, amelyek a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében élők által használt közösségi terek, valamint infrastruktúra környezettudatos működését segítik elő, lehetőséget adva a környezettudatosabb életre, a természeti környezet megismerésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!