szigetvár

2018.08.14. 10:50

Elkezdődött az ifjúsági honismereti akadémia

Az idei évben Szigetváron augusztus 13. és 17. között rendezik meg – a Honismereti Szövetség és a Baranyai Honismereti Egyesület szervezésében – a XXIII. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémiát.

Sz.D.

A honismereti mozgalom célja, hogy hagyományápolást, hagyományépítést végezzen, és arra törekszik, hogy nemzedékről nemzedékre átörökítse mindazt, amit a hagyományban, a szellemi örökségben értéknek tekintünk.

A hétfőtől péntekig tartó rendezvénysorozat központi témája a gasztronómiai hagyományok lesznek, illetve az étkezési szokásaink családunkban és környezetünkben. A programtervben többek között szerepelnek gasztronómiai előadások, közös étkezések és főzések.

Ezenfelül lehetősége nyílik a résztvevőknek strandolásra a Szigetvári Gyógyfürdőben, és emellett szerveznek számukra kisvasutas tanulmányutat a Zselicben és tábortűzzel egybekötött fáklyás fegyverbemutatót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!