Komló

2018.08.13. 12:55

Hamarosan indul a munka a Petőfi téren

A tervek szerint szeptember második felében elkezdődik a komlói Petőfi tér nagyszabású átalakítása – a terület rehabilitációjára korábban mintegy 580 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból.

Wald Kata

A kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzésre az árajánlatok befutottak – a projektet négy műszaki tartalomra bontották, ezekre összesen 11 ajánlat érkezett, értékelésük folyamatban van.

A projekt célja a város fontos közlekedési központjának barátságosabb hangulatú közösségi térré alakítása. A kökönyösi városrész szíve teljesen átalakul új forgalmi renddel, nagyobb zöldfelülettel, több parkolóhellyel, játszótérrel. A téren megszüntetik az átmenő forgalmat, az átalakítás részeként felújítják és bővítik a Móricz és a Mikszáth utcák közötti játszóteret, egy pihenésre és szórakozásra is alkalmas parkot hozva létre. A két utcát is felújítják, a parkolási lehetőségeket bővítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!