Kémes

2018.08.05. 10:55

Időközi voksolást tartanak nemsokára

Feloszlott Kémes ötfős képviselő-testülete a napokban tartott rendkívüli ülést követően, ahol Csöme Péter alpolgármester egy sürgősségi indítványt nyújtott be, melyben a képviselő-testület feloszlatását kérte a polgármesterrel szembeni bizalmatlanság miatt.

Zs. K.

Az indítvány egyik indoka a „gazdasági adatok eltitkolása” volt, vagyis azt állították, nem volt megfelelő a tájékoztatás a település pénzügyei kapcsán.

Szolykóné Pfeiffer Gabriella, a község polgármestere elmondta, a kialakult helyzet egy személyes, belső viszálykodás eredménye.

– A vizsgálatot én magam kezdeményeztem, hiszen alaptalanok ezek az állítások, mindenre fogok reagálni, de első körben nem egy újságcikkben, hanem mindenekelőtt a történtek előtt értetlenül álló lakosságot fogom tájékoztatni a helyzetről. A vizsgálat lezárultával pedig megteszem a szükséges jogi lépéseket is – fogalmazott. Szeptemberben közmeghallgatást tartanak, ahol a polgármester minden kérdésre válaszol.

Elmondta, a község fejlődését nem szabad megtörni személyes bosszú miatt, ezért az október 28-ra kiírt időközi választásokon újra polgármesterként jelölteti magát. A községvezető ezt megelőzően Csöme Pétert vissza szerette volna hívni az alpolgármesteri pozícióból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!