Postabontás

2018.09.12. 08:30

A lakóközösség nem lenne jó főbérlő

Első hangzásra jó ötletnek tűnik a minap a Postabontásban felvázolt ötlet, hogy a lakóközösség legyen főbérlő, de jobban belegondolva lássuk be, hogy ez teljesen életszerűtlen, véli levélírónk.

bama.hu

 

Például egy 66 lakásos társasházban 65-en megvennénk egy lakást, majd amikor ki akarnánk adni, akkor kezdődne csak az igazi izgalom, hogy kinek: az egyik lakó nem akarna gyerekeset, mondván a gyerekek visítanak, rohangálnak a lakásban.

A másik kutyásat nem akarna, mert zavarja az esetleges ugatás vagy a kutyaszőr a lépcsőházban. Megint valaki időset nem szeretne, mert, hogy azok mindenbe beleszólnak, még abba is, amit a lakó a saját lakásában művel. Más meg egyetemistákat nem akar, mert ők késő éjjelig buliznak és még folytathatnánk a sort, hogy ki kit nem látna szívesen albérlőként.

Egy egyszerű lépcsőházi festéskor a festék színében vagy a közös tárolóhelyiségek felosztásában nem képesek megegyezni a lakók a közgyűlésen, nem ám ilyen még nagyobb horderejű kérdésben – amiben, ha jól sejtem minősített többségi szavazatra lenne szükség és nem lenne elég a megjelentek többségének a szava.

Egy volt számvizsgáló

bizottsági tag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!