Szabadszentkirály

2018.09.26. 09:40

Különleges élményekkel gazdagodtak a táborban

Autista, magatartászavaros gyerekek számára szerveztek tábort Szabadszentkirályon.

Tóth V.

A Zsigmond Király Általános Iskolában nyolcvanöt tanulóból tizenkét diák sajátos nevelési igényű, autista, magatartászavaros, vagy értelmi sérült, a gyerekek egy része szociálisan hátrányos helyzetű családból származik. Éppen ezért szervezték meg azt a különleges őszi tábort a szabadszentkirályi intézményben, ahol az egészségesek mellett a fogyatékkal élő tanulók is élményekkel gazdagodhattak. Az idén első alkalommal egy autista kisfiú is részt vett a táborban. A településen működő modern általános iskola és óvoda nemcsak a helybeli gyermekeket, hanem a társtelepülések gyermekeit is befogadja.

A gyerekek az egy hét alatt olyan helyekre is eljuthattak, ahová az intézmény segítsége nélkül valószínűleg nem lenne lehetőségük. Gokartozhattak, drótkötélpályán tehették próbára magukat, ellátogattak az orfűi Medvehagyma házba, és a pécsi állatkert kedves lakóival is megismerkedhettek.

Az iskola a táborokon kívül mozgásfejlesztő órákat, állatasszisztált terápiát, sportfoglalkozásokat és úszásoktatást is biztosít a tanulók számára.

Az intézmény célja, hogy a fogyatékkal élő vagy hátrányos helyzetű gyerekek mozgását és értelmi fejlődését segítsék, így a fiatalok megfelelő alapokkal indulhatnak majd a felnőtt életbe. Olyan gyermekeket szeretnének nevelni, akik a tudást, a szorgalmat becsülik a legjobban, és elfogadják a másságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!