Sellye

2018.09.04. 10:30

Sokan érkeznek bringával a strandra

Egyre többen érkeznek bringával Sellyére, ahol a termálfürdő közkedvelt pihenőpontként szolgál.

H. Zs.

Az idei év sem hozott látogatói csúcsot a sellyei termálfürdőben, ha csak a strandszezon utolsó napjai nem döntenek rekordokat. Az elmúlt években alig maradt el a látogatók száma szezononként a húszezertől, ez pedig a város lakosságszámának többszöröse.

Mint Patkó László, a strandot is üzemeltető Sellye Kommunális Beruházó és Szolgáltató Kft. ügyvezetője elmondta, júniusban és július elején a változékony, gyakran csapadékos időjárás miatt volt kevesebb látogatójuk, azonban július második felében és augusztusban nem lehetett panasz a napsütésre, sokan kerestek menedéket a medencékben.

– Az idei szezonban leginkább a fürdő területén lévő vendégházak igényes, komfortos környezetének megtartására, illetve a három hektáros parkosított környezet és a vendégeket kiszolgáló létesítmények rendben tartására koncentráltunk – mondta Patkó László.

A szakember szerint az Erzsébet-táboroknak és iskolai kirándulásoknak köszönhetően júniusban több alkalommal is érkeztek a termálfürdőbe a környékbeli oktatási intézmények tanulói. Jellemzően egyre több a táboroztatás – úszótábor, focitábor – a strandon, akár a termálfürdőben lévő vendégházak vagy a fürdő közelében lévő szálláslehetőségek igénybevételével. Mivel a fürdő szomszédságában található a sporttelep, így egy helyben megoldható a szállás, a strandolás és az edzés. Ugyanakkor növekszik a térségbe szervezett kerékpáros túrák száma, a termálfürdő pedig a bringások kedvelt pihenőpontjaként működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!