Komló

2018.10.03. 12:30

Felújítják és bővítik az ebtelepet az elnyert támogatásból

Átalakítják és bővítik a komlói kutyatelepet ez év végéig, az Agrárminisztériumtól nyert ötmillió forintos pályázati támogatásból.

W. K.

Forrás: police.hu

A mecsekjánosi városrészben lévő gyepmesteri telepet a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás tartja fenn és üzemelteti – a komlói kistérség mind a 21 településéről fogadják a gazda nélkül maradt vagy kóborló háziállatokat.

A telepen az állatok etetése, gondozása és szükség esetén orvosi ellátása mellett a Komlói Állatvédő Egyesület segítségével az örökbeadásukról is gondoskodnak.

A következő hónapokban jelentősen javulhatnak a körülmények, köszönhetően a nemrég elnyert támogatásnak.

A pénzből a telepen lévő tizenkét kennel kifutója fölé árnyékoló szerkezet készül, a zárt részek tetőszerkezete pedig hőszigetelést kap, megépül egy új kennel is. A kutyaházakra forgópántos lengőajtókat szerelnek, a külső kerítést pedig szeparáló ajtókkal bővítik, hogy a veszélyes állatokat a kerítésen kívülről lehessen etetni.

Aszfaltburkolatot is kap a telep főépületéhez vezető kiszolgáló út. Országos szinten négy város nyert a pályázaton, köztük Komló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!