Bóly–Mohács–Pécs

2018.10.10. 18:20

Önkéntesek segítenek három napon át

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez idén már tizenegyedszer október 11-e és 14-e között. A Pécsi Egyházmegyében, ahogy a korábbi években is a Katifi, az egyházmegye ifjúsági referatúrája koordinálja a fiatalokat.

Zs. J.

– A megyében több mint 350-en jelentkeztek, főleg Mohácsról, Bólyból és természetesen Pécsről. A korosztály is vegyesen alakult, idén sokkal több egyetemista, fiatal dolgozó felnőtt jelentkezett mint tavaly – mondta el Czopf Ágnes, a rendezvény koordinátora.

Az akcióban részt vevő fiatalok megtapasztalják, hogy együtt milyen nagy dolgokra képesek, és milyen jó érzés másoknak önzetlenül segíteni. Csütörtökön délután a Magtár Látogatóközpontban ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét az akció.

Az első projekt péntek 11 órakor a Prohászka Otthonban lesz, itt óvodások adnak műsort az időseknek. Délután a Szent Lőrinc Gondozóotthonban segédkezik egy csapat. Szombaton a Tettye Kollégiumban és a Collegium Seraphicumban nagytakarítást tartanak, míg a Máltai Szeretetotthonnál tisztasági festés lesz. Más akciókkal is készülnek: megtisztítják a temetőket, templomokat takarítanak. A rendezvény vasárnap este hat órakor az Ágoston téri templomban szentmisével és agapéval zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!