Pécs

2018.10.09. 15:42

Új konyhával és étkezővel bővült az intézmény

Megújult épületszárnnyal, benne új konyhával és étkezővel bővült a Koch Valéria Iskolaközpont, amelynek átadóünnepségét tegnap délután tartották az intézményben.

Zs. K.

Englenderné Hock Ibolya, az iskola intézményvezetője elmondta, az iskolaközponton belül egy új, 140 férőhelyes étkező és egy új konyha épült azzal, hogy az általános iskola épületének egyik szárnyát részben megújították, illetve bővítették. Az iskola emellett három új tanteremmel is bővült. A Koch Valéria Iskolaközpontba az óvodásokkal együtt 1200 gyerek jár, akik szeptembertől már az új étkezőben ebédelhetnek.

A beruházást főként a fenntartó Magyarországi Németek Országos Önkormányzata finanszírozta, a költségekhez az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága húszmillió forinttal járult hozzá, Németország belügyminisztériuma pedig az ebédlő és az új osztálytermek berendezését támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!