Pécs

2018.11.23. 18:20

Egyetemi tanulmányaik mellett szolgálják a hazát

Együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem és a Honvédelmi Minisztérium november 22-én a Megyei Közgyűlés Dísztermében. A felsorakozott hatvannégy fiatal férfi és nő előtt dr. Gábriel Róbert, általános, tudományos és innovációs rektorhelyettes, Jenei Zoltán kancellár és Szabó István honvédelmi államtitkár írta alá a megállapodást, majd az önkéntes tartalékos egyetemi század eskütétele következett.

T. V.

Fotó: Löffler Péter

Az államtitkár ünnepi beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a felsőoktatási intézmények közül idén tavasszal elsőként a PTE-n alakult meg az önkéntes egyetemi tartalékos század. Ez a tény és a most esküt tett több mint hatvan fiatal mintául szolgálhat az ország többi egyetemének is.

– Ezek a fiatalok a magyar nemzeti tudás gyarapítása, a tudományos és társadalmi fejlődés elősegítése mellett úttörő szerepet vállaltak a megújuló, fejlődő magyar honvédség életében is – fogalmazott Szabó István. Hozzátette, a fiatalok a jövő tudásának zálogát jelentik hazánk számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!