Mohács

2018.11.25. 10:55

Jövőre is támogatják a kompközlekedést

Jövőre az ideinél is magasabb összeggel, több mint 43 millió forinttal járul hozzá az állam a mohácsi kompközlekedés fenntartásához, ami továbbra is csak veszteségesen üzemeltethető.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Löffler Péter

2018 év elejétől ugyan átlagosan három százalékkal kell többet fizetni a révátkelésért Mo­hácson, a csekély mértékű emelés, valamint az állami támogatás dacára az ágazat várhatóan ebben az esztendőben is veszteséges lesz. 2013-ban huszonhat, majd évente harmincmillió forinttal támogatta az állam a mohácsi komp üzemeltetését, idén 35 millió forint érkezett erre a célra, jövőre viszont már 43 millió 163 ezer forint jön.

A révátkelés azért szorul segítségre, mert folyamatosan csökken a komp forgalma. A szolgáltató veszteségeinek csökkentése érdekében 2012-ben még országgyűlési képviselőként Szekó József polgármester két képviselőtársával közösen jegyezte azt a sikeresnek bizonyult indítványt, hogy az állam vállaljon szerepet a kompátkeléssel járó kiadásokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!