Jönnek

2018.11.12. 09:55

Most is előre szól a NAV, hol végeznek ellenőrzéseket

A NAV Baranya megyei munkatársai ezen a héten Beremenden, Harkányban, Hosszúhetényben, Komlón, Siklóson, Szigetváron valamint Pécsett végeznek helyszíni ellenőrzéseket.

bama.hu

Debrecen, 2014. január 7. Illyés Katalin, egy debreceni üzlet alkalmazottja egy online pénztárgéppel 2014. január 7-én. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a pénztárgép-cserét figyelemmel kísérő munkabizottságnak, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes gépekre való átálláshoz biztosítandó állami támogatás igénybevételének határideje január 31. legyen.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A hivatal szakemberei a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a szabályos foglalkoztatást, valamint az árukészlet eredetét vizsgálják. Az ellenőrzések elsősorban a használtcikk-kereskedőket, a ruházati kiskereskedőket, a piacokon és vásárcsarnokokban működő zöldség- és gyümölcskereskedőket, és a vendéglátókat érintik.

Az online kereskedelmi tevékenységet végző adózók is számíthatnak ellenőrzésre.

Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!