nagyszakállú

2018.12.06. 20:00

A Széchenyi téren osztotta az ajándékokat a pécsi Mikulás

Nagy volt a sürgés-forgás csütörtökön délután a Széchenyi téren a Mikulás házánál. A Pécsre érkező nagyszakállú minden gyermekkel elbeszélgetett, s egy kis aprósággal is megajándékozta őket – írta a Pécsi Újság.hu.

M. B. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Fotó: Dittrich Éva

Csütörtökön kora délután érkezett meg a Széchenyi térre a pécsi Mikulás – aki végig megőrizte inkognitóját – krampusza (akinek szerepét kissé meglepő módon Simon Wintermans alakította) társaságában, s azonnal el is foglalták helyüket a főtér sarkán álló házában – írta a Pécsi Újság.hu.

Korábban a Mikulás azt mondta, körülbelül 600 éve már, hogy bejárja az egész világot, s ajándékokkal a zsákjában igyekszik beférni a kéményekbe, hogy senki se maradjon meglepetés nélkül december hatodikán. Hozzátette, Pécset kifejezetten kedveli, s rendszeresen látogatja a várost az ünnepi időszakban. Nagyon sok levelet és rajzot kap a pécsi gyerekektől, amiket lappföldi irodájában több évre visszamenőleg őriz segítőivel.

Ennek megfelelően nagy szeretettel fogadta a hozzá betérő gyermekeket is. Mindegyikükkel elbeszélgetett, s egy kis aprósággal is megajándékozta őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!