kozármisleny

2018.12.29. 10:55

Egészségházat építenének, már keresik a helyszínt

Már a korábbi közgyűléseken felmerült egy egészségház felállításának az ötlete.

Zsigmond József

Az ügy előzménye, hogy tavaly szeptember végén megszüntette az államilag finanszírozott fogorvosi praxisát dr. Baumholczer Judit kozármislenyi fogorvos. Az ok az alulfinanszírozás volt. Tavaly októbertől helyettesítőként, megbízásos szerződéssel látta el a feladatokat egészen idén április elsejéig, onnantól magánpraxisként működött tovább.

A város vezetősége akkor már elhatározta, hogy jó lenne egy egészségházat kialakítani, ahol helyet kapna a fogorvosi, a gyermekorvosi, a felnőttorvosi rendelő, továbbá a védőnői és más szakellátások.

– Az egészségügybe egyre többet kell beruházni a városnak és az államnak. Jelenleg keressük a lehetőséget és helyszínét az új egészségház kialakításának – mondta el lapunknak Biró Károly, Kozármisleny polgármestere. – Remélhetőleg jövőre letisztul a kép, és a források megteremtése után épülhet is az egészségház.

Kozármislenynek nincs igazi központi része, több részből kapcsolódik össze. A város vezetőinek ezért nincs könnyű dolga, hogy egy ideális helyszínt találjanak, ami tömegközlekedéssel is könnyen elérhető és elfogadható távolságra legyen minden ponttól.

Mint Biró Károly polgármestertől megtudtuk, felmerült a művelődési ház mellett lévő volt takarékszövetkezet épülete mint helyszín, amit a városnak meg kellene vásárolnia. Egy másik verzió a rendőrőrs címén átadott épület visszavétele lenne, de természetesen az új lakótelepen is kialakíthatnák az egészségházat.

– Ezeket a lehetőségeket még vizsgálni fogja a város főépítésze, és az önkormányzat majd megtárgyalja. Természetesen a lakosok ötleteire is kíváncsiak vagyunk, és várjuk azokat – tette hozzá a polgármester.

Bölcsődében is gondolkodnak

Egyre több fiatal házaspár választja otthonául a kisvárost. A gyermeklétszám fokozatosan nő, ezért égető szükség van egy új bölcsőde kialakítására, amit a Fészek lakótelepen hoznának létre. A tervek szerint egy négy csoportos bölcsődét alakítanának ki, jelenleg a pályázati forrásokat keresik rá. A megye második legnagyobb általános iskolája is Kozármislenyben található. Az épület lassan szűkösé válik, ezért az iskola épületének további fejlesztésére, bővítésére van szükség. A következő évek ezen beruházások fejlesztéséről szól majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!