Pécs

2018.12.08. 15:30

Egyelőre nem lesz lift az Urológiai Klinikán

Nemrég egyik olvasónk jelezte szerkesztőségünknek, hogy nem működik lift a pécsi Urológiai Klinikán, ezért a mentősök, illetve a betegszállítók gyalog viszik fel a betegeket egy lépcsőn az emeletre. Korábban is több hasonló jellegű levél érkezett szerkesztőségünkbe, ezért áprilisban megkerestük az intézetet ezzel kapcsolatban. Akkori válaszukban azt írták, hogy a klinika költözése miatt nem várható a lift beépítése.

Mészáros R.

Fotó: Löffler Péter

A klinika egy kétszintes épület első emeletén található Pécsen, a Munkácsy Mihály utcában, a földszintet a Fül–orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinika foglalja el. Az intézmény bejáratával szemben rögtön egy széles lépcsősor fogadja a betegeket, azon tudnak a felső szintre jutni. December elején jártunk az épületben, ahol lift még akkor sem működött.

Emiatt érkezett az újabb levél olvasónk részéről, így ismételten megkerestük a klinikát, tervezik-e lift beüzemelését, amíg a költözés meg nem történik. Válaszukból megtudtuk, hogy a Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinika és az Urológiai Klinika hosszú távon nem a Munkácsy utcai telephelyen működik majd, az épület teljes felújítását ennek megfelelően nem tervezik. A jobb betegellátás érdekében ugyanakkor bizonyos korszerűsítések lehetőségét vizsgálják.

Hozzátették, hogy a működéshez szükséges feltételek továbbra is biztosítottak, a szükséges fenntartási feladatokat folyamatosan ellátják, a PTE személyzete – a mentős és betegszállító kollégákkal együtt – segítik a betegek épületen belüli közlekedését, amíg a költözés nem történik meg.

Védelem alatt áll

Az Urológiai Klinika Pécs belvárosában, a Munkácsy Mihály utca 2. szám alatt működik. Az épület a 19. század végén épült eklektikus stílusban. A műemléki védelem alatt álló ingatlanban eredetileg bíróság működött. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikája és az Urológiai Klinika osztozik az épületen. Az intézményekben járó- és fekvőbetegek részére egyaránt biztosítják az ellátást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!