Fejlesztés

2018.12.27. 09:45

Felújított épületben ügyelhetnek az orvosok Pécsváradon

Új épülettel bővült a pécsváradi Dr. Entz Béla Egészségügyi Központ.

Sz. D.

Kevés a védõnõ Heves Megyében.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívására adott be pályázatot Pécsvárad önkormányzata, melynek eredményeként egy új épülettel bővült a Dr. Entz Béla Egészségügyi Központ.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós forrásból, 106 millió forintból valósult meg. Az új, korszerűen felszerelt intézmény az egészségügyi ellátásnak ad helyet a későbbiekben.

A jelenlegi Egészségügyi Központ hátsó, nyugati oldala egy teljesen új épülettel bővült. A fejlesztés célja az orvosi alapellátás feltételeinek javítása korszerű, fenntartható és költséghatékony megoldások alkalmazásával.

A projekt által az orvosi ügyelet, illetve a védőnői szolgálat költözik az új intézménybe. A berendezéséhez, továbbá a működéséhez kapcsolódó eszközökkel, orvosi műszerekkel is gazdagodott az intézmény. A beruházásnak köszönhetően magasabb színvonalú ellátás válik elérhetővé a körzethez tartozó lakosság számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!