Pécs

2018.12.29. 13:15

Trópust hoztak a télbe a különleges növények

Sz. D.

A Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertje és növényvilága már évek óta hagyományosan megnyitja a két ünnep között kapuit a családok és az érdeklődők számára. Ez idén sem volt másként, hiszen nemrég az Ifjúság úti parkban trópusi hangulat várta a látogatókat.

Papp László, az egyetem kertészmérnöke vezette körbe az érdeklődőket a helyszínen és mutatta meg többek között a melegházban színpompásan virágzó papajavirágokat és broméliákat, de a legnagyobb érdeklődést a rovaremésztő növénygyűjtemény és az érzékeny mimózafa váltotta ki, valamint a kakaófa különleges termése, melyet már 3500 éve is fogyasztottak a dél-amerikai indiánok.

Emellett látható, hogy beértek a citrusfélék termései is, például egy 2,5 méteres narancsfa, valamint a hatalmas terméssel rendelkező óriás citrom. Ráadásul a pálmaház galériájába is felmehetnek az érdeklődők, ahonnan felülről nyerhetnek betekintést az esőerdők rejtelmes növényvilágába. A kaktuszházban pedig egyre több pozsgás növény illatos virága varázsolja el a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!