Komló

2018.12.14. 14:30

Új helyre költözik a piac januártól

Építőmunkások veszik át a kofák helyét januártól a komlói piacon – jövő év első napjaiban kezdődik a vásárcsarnok régóta várt felújítása.

Wald Kata

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Kovács Attila

Mint ismeretes, az önkormányzat még tavaly nyert sikeres pályázatával a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból félmilliárd forintot a fejlesztésre, az összeget a város saját forrásaival kiegészíti, így nyílik lehetőség arra, hogy a következő hónapokban teljesen átépítsék a viharvert épületet.

A munkálatok idejére a városi piac kénytelen új, ideiglenes helyre költözni. Mint azt Polics József, Komló polgármestere kiemelte, január 5-e lesz az utolsó piacnap a vásárcsarnokban, 8-ától a Berek utca 18. szám alatt, vagyis lényegében a szomszédos épületben nyit ki újra. – A körülmények valószínűleg nem lesznek tökéletesek, minden bizonnyal az eddig megszokotthoz képest kevésbé lesz komfortos az ideiglenes piac, ezért a kereskedőktől és a vevőktől is megértést és türelmet szeretnék kérni – hangsúlyozta tájékoztatásában Polics József.

Hozzátéve, hogy az átmeneti helyzet biztos okoz majd kisebb kényelmetlenségeket, megéri azonban türelmesnek lenni, hiszen a felújítás után a vásárcsarnokban több és korszerűbb elárusítóstand, nagyobb parkoló kap helyet és akadálymentes is lesz az épület. Emellett kicserélik a nyílászárókat, az épületgépészeti elemeket, hőszigetelik a tetőt, falakat és természetesen újrafestik kívül-belül a létesítményt. – A tervezéskor a praktikusság és a vevők és eladók kényelmének biztosítása voltak a fő szempontok. Ezért áthelyezzük az északi oldalra a főbejáratot és áttekinthetőbb belső teret alakítunk ki a csarnokban. A munkát 2019 végéig szeretnénk teljesen befejezni – közölte végezetül a polgármester.

A kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!