közgyűlési előzetes

2018.12.12. 20:00

Változik a buszmenetrend, új parkolóautomatákat telepítenek Pécsen

Az év utolsó közgyűlésére kerül sor csütörtökön, amelyen az előzetes tervek szerint csaknem negyven előterjesztést tárgyalnak a képviselők. Terítékre kerül az új parkolóautomaták telepítésének ügye, hiszen a jövő év elején újakra cserélik a régi automatákat. A városfejlesztési bizottság már tárgyalt a pécsi buszmenetrend újabb módosításáról is.

HLB

A lényegesebb ügyek között szerepel a parkolási rendelet módosítása. Az elképzelések szerint a Biokom január másodikától szereli le és szállítja el a régi jegyautomatákat, míg az újak telepítését végző cég január 7. és 18. között állítja fel azokat, így abban az időszakban némileg megváltozik a parkolási rend. Azokon a területeken, ahol éppen az új automatákat szerelik fel, ingyenesen parkolhatunk majd átmenetileg.

Az önkormányzat döntése értelmében emelkednek a közterületi reklámfelületek után fizetendő díjak, amiből 25 millió forintos bevételnövekedést várnak. Így például egy kioszk esetében 2500 forintot kell majd fizetni havonta négyzetméterenként, míg egy hirdetőoszlop után 10 ezer forintot.

Az emelésből nem maradnak ki a taxidrosztok sem, az eddigi évi 20 ezer forintos tétel a duplájára emelkedik, ami már arányos a hasonló nagyságú városokban fizetendő díjakkal.

A Biokom közlekedésszervezői feladatokat is ellát, a társaság ezúttal menetrend-módosítást javasol, a pécsi tömegközlekedésben. Változások várhatók a 25–29, 107E, 23Y, 24-es vonalakon, valamint indulási időpontokat illetően (a 4, 13E, 23Y, 60, 62, 123, 124 és 130-as járatok esetében), a 30-as (reggel plusz egy járat) és a 109E (délután) járatok vonatkozásában ez pedig egyben racionalizálást is jelent. A tervezett új menetrend ITT elérhető.

A közgyűlésen döntés születhet pár személyi kérdésről, így pályázatot írnak ki a Pécsi Ellátó Központ vezetői posztjára, de szó lesz az idei költségvetés módosításáról, valamint arról, hogy a Puskin téren, az egykori honvéd kollégium területén ideiglenesen egy műfüves stúdiót alakíthat ki egy pécsi cég, hogy úgynevezett TOCA-rendszert telepítsen. A TOCA Touch tréner okostelefonról vezérelhető labdaadogató gép, amely segíti a labdarúgók technikai képzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!