Vokány

2019.01.06. 15:40

Egy érdekes kiállítás létrejöttében segíthetnek

Olvasóink is segíthetnek abban, hogy talán az országban is egyedülállónak mondható porcelán leveses- és mártásos tál állandó kiállítás jöhessen létre Vokányban.

Zs. J.

A Nyár hozta az ötödik nagydíjat

A település tájházat szeretne létesíteni, melyben helyet kapna ez a rendkívüli kiállítás. Az ötletgazda Bálintné Eibel Izabella volt, aki szereti böngészni az interneten a régiségeket. Így talált rá egy komplett, 150 darabos levesestál-gyűjteményre. Megkereste a helyi német önkormányzatot, mit szólnának hozzá, ha ezt megvennék és létrehoznák a kiállítást. A képviselők rábólintottak a tervre, de végül mégsem jött össze az üzlet.

Bálintné Eibel Izabella ugyan csalódott, de eldöntötte, nem mond le a kiállításról, Facebook-oldalán hirdette meg a gyűjtést. Nem sokkal később megérkeztek az első felajánlások is a baráti köréből, a szomszéd falvakból, sőt még az ország más végéből is. Jelenleg hetven tálnál tartanak, de a cél ennek legalább a duplája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!